You can’t change the world...but you can make a difference

Deze quote is heel toepasselijk voor het werk als massage therapeut volgens de Jack Meagher Methode. Je wilt de hele wereld helpen alleen de hele wereld laat zich niet helpen. Maar je kunt wel grote verschillen brengen bij de mensen die zich openstellen. Als je goed wordt in je werk als masseur volgens de Jack Meagher Methode kun je alle bewegingsproblemen verhelpen bij paarden.

Wil jij ook nog meer losse paarden in Nederland.... En wil je dit zelf realiseren
check de voorwaarden
en meld je vandaag nog aan.


Het doel van de cursus


Het doel is mensen op te leiden die serieus aan het werk willen gaan als opgeleid sportmasseur in de Jack Meagher Methode. De opzet is dat zij met veel inzet en enthousiasme het werk van Jack verder uitdragen. Op deze manier kan de methode landelijk worden verspreid en gaan hopelijk nóg meer paardeneigenaren, instructeurs, fokkers, dierenartsen en andere in de sport werkzame mensen de waarde van deze methode inzien.


Kennis en verfijning van de Jack Meagher Methode
Een brede kennis op het gebied van anatomie en het spierstelsel in het bijzonder
Het (leren) begrijpen van de beweging van een paard in relatie tot verschillende disciplines. Het ontwikkelen van een juiste kijk op beweging in relatie tot de problemen
De kennis en mogelijkheden om een eigen praktijk te kunnen opbouwen m.b.v. de Jack Meagher filosofie. De nadruk ligt bij onze cursus op het zoveel mogelijk zien, voelen en masseren van verschillende paarden. Daarnaast bezoeken we een SubTop wedstrijd waar we de bewegingen analyseren van de paarden tijdens het losrijden en in de proef gerelateerd aan problemen in de spieren. Welke spier doet wat of niet meer en waar zie je dat terug in de beweging.


Deel 1


10 tijdsblokken verspreid over een periode van 5 weken.

Deel 2

Terug kom dag na ca. 2 maanden*

Deel 3


terug kom dag na ca. 6 maanden*

Deel 4


Afsluiting ca. 2 maanden na deel 3 (als niveau goed genoeg bevonden wordt tijdens deze terug kom dag)


*deze data worden in overleg gekozen en zijn afhankelijk van de gemaakte oefen-uren.


Na het voltooien van de cursus wordt bekeken of deze persoon toe zal treden tot de kern van Happy-Athlete.nl. Wat dit betekent wordt persoonlijk besproken.
Vereiste vooropleiding:

Goed paarden kunnen masseren is een serieus beroep. Als het masseren goed gedaan wordt met de juiste accuraatheid en diepte inwerking is het een manier om alle bewegingsproblemen te kunnen verhelpen. Er zijn vele opleidingen/cursussen voor paardenmasseur zonder gedegen vooropleiding. Wij zijn van mening dat dat afbreuk doet aan het beroep Paarden masseur en dus de geleverde kwaliteit. De paarden zijn hier uiteindelijk de dupe van.
Wij stellen daarom ook de minimaal de volgende vooropleiding verplicht:
==> Humane sportmassage gevolgd bij een erkend opleidingsinstituut via NGS of NESPG.
==> Propedeuse 1e jaar humane fysiotherapie

Algemene eisen:

==>   minimum leeftijd 25 jaar
==>   goede fysiek conditie, het masseren volgens de Jack Meagher Methode is fysiek zwaar werk                                  
==>   ruime ervaring in de omgang met paarden
==>  Tijdens de cursus moet er op minimaal 2 dagen een paard meegebracht worden (omgeving Amsterdam). Deze dagen zijn niet aaneengesloten en de locatie is in de omgeving van Amsterdam.

De kosten:


Deel 1 : 1.595,--
Deel 2, 3 en 4 115,-- per deel

Bovengenoemde bedragen zijn inclusief: werkboek, Stalling voor paard 2 dagen, Diner op donderdagavond, koffie en thee
Bovengenoemde bedragen zijn exclusief BTW en aanbevolen literatuur

Maximale groepsgrootte


Wij kiezen voor optimale kwaliteit en houden de groepsgrootte daarom op minimaal 1 persoon, maximaal 2 personen.

Aanvangsdata


Omdat we de groepjes heel klein houden gaan de data in overleg met de cursisten die zich aanmelden.
De cursusdagen liggen altijd tussen 1 april en 31 oktober.

Inschijven


Indien u aan de toelatingseisen voldoet en deel wilt nemen kunt u een e-mail sturen naar ellen@happy-athlete.nl. U ontvangt dan per omgaande een inschrijfformulier. De inschrijving wordt als definitief beschouwd als wij het inschrijfformulier compleet ingevuld retour hebben ontvangen alsmede een aanbetaling van € 500,00. Het bedrag dient minimaal een maand voor aanvang van de cursus te worden voldaan. Annuleren: Door de deelnemer: Eenmaal ingeschreven kan er niet meer geannuleerd worden. Alleen ernstige ziektegevallen of het overlijden van naaste familieleden kunnen als reden worden geaccepteerd. Afhankelijk van het tijdstip van annuleren wordt een deel van de aanbetaling teruggestort. Door de cursusgever: De cursusgever kan tot twee maanden voor aanvang van de geplande datum de cursus annuleren. De inschrijvingen worden dan doorgeplaatst naar een andere datum. Het spreekt voor zich dat als de cursusgever fysiek niet in staat is door ziekte of een ongeval, de cursus op het laatste moment wordt doorgeschoven naar een andere datum.
Deelname aan de cursus is geheel op eigen risico
Voorafgaande aan de cursus wordt van de deelnemers verwacht dat ze zich goed inlezen in de aanbevolen literatuur.