Nicole Thien

 
 

“En dan vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats”Na mijn opleiding tot Fysiotherapeut, wilde ik me ook graag gaan bezig houden met paarden en hun manier van bewegen. Ik ben me gaan verdiepen in verschillende soorten therapieën zoals fysiotherapie voor dieren, osteopathie etc. Zo kwam ik ook terecht op de site van Happy Athlete. Wat een ongelofelijk verbazingwekkende verhalen stonden daarop. Omdat ik graag de kat uit de boom kijk en vooral niet gelijk geloof wat anderen zeggen, heb ik me ingeschreven voor de opleiding om het zelf te gaan ervaren.


Wat Ellen me daar allemaal vertelde en liet zien, draaide mijn hele wereld op z’n kop. Dus een paard kan niet verzinnen dat hij de ruiter eens dwars gaat zitten? Een paard kan niet iets niet willen, vaak kán hij het gewoon niet! Alle puzzelstukjes vielen voor mij langzaam op zijn plaats. Het hele beeld wat ik van de paardensport had, is door deze opleiding sterk veranderd. Ontspannen gaan kijken op een wedstrijd is er niet meer bij, altijd maar weer paarden met spierproblemen analyseren, waarvan de ruiter het niet herkent. Zo zonde! Het is echt niet nodig!


Ik heb al talloze pony’s en paarden mogen masseren, wat een verschil kan het opleveren! De ene keer zijn dit kleine verschillen, de andere keer erg grote! Maar eigenlijk altijd geeft een ruiter naderhand aan dat hij ‘gemakkelijker kan rijden’ en dat het paard ‘beter luistert’.


In de toekomst zou ik graag de humane fysiotherapie en de sportmassage voor paarden gaan combineren. Vaak zie je dat de ruiters niet goed getraind of scheef zijn en dat heeft uiteraard zijn wisselwerking op het paardenlijf. Door dan ook ruiters te adviseren in hun eigen training en eventueel het e.e.a. los te maken hoop ik de paarden en de ruiters de mogelijkheid te geven om nog beter samen te werken.


Ben je benieuwd of jouw paard of pony los in zijn spieren zit? Of loop je tegen een probleem aan met je paard?

Bel of mail me voor een afspraak en laat ook bij jou de puzzelstukjes op z’n plaats vallen!


Groetjes Nicole Thien

nicole.thien@live.nl

spieren-in-beweging.webklik.nl

 

Nicole Thien                        Ede                             06-10457745      

   Nicole.thien@live.nl